29 – Άρθρο 29 – Υποεπιτροπές
Υποεπιτροπές.
29.-(1) Η Αρχή ή, ανάλογα με την περίπτωση, το Γραφείο μπορούν από καιρού εις καιρό να συστήνουν υποεπιτροπές για να τις συμβουλεύουν σε σχέση με την απόδοση των λειτουργιών της.
(2) Η Αρχή ή το Γραφείο, μπορεί να διορίσει σε μια υποεπιτροπή που συστήνεται δυνάμει του παρόντος άρθρου, πρόσωπα που έχουν αποδεδειγμένα επιστημονικά προσόντα, ειδική γνώση και εμπειρία σε σχέση με τους σκοπούς της υποεπιτροπής.
(3) Ο διορισμός ενός προσώπου σε μια υποεπιτροπή που συστήνεται δυνάμει του παρόντος άρθρου υπόκειται σε τέτοιους όρους και διατάξεις όπως η Αρχή ή το Γραφείο δυνατό να καθορίσουν.
(4) Η Αρχή ή το Γραφείο, μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να διαλύσουν μια υποεπιτροπή που συστήνουν δυνάμει του παρόντος άρθρου αφού αιτιολογήσουν την πρόταση διάλυσης.
(5) Οι πράξεις μιας υποεπιτροπής που συστήνεται δυνάμει του παρόντος άρθρου υπόκεινται στην έγκριση από την Αρχή ή το Γραφείο, ανάλογα με την περίπτωση, εκτός αν η Αρχή ή το Γραφείο αποφασίσουν διαφορετικά.
(6) Η Αρχή ή το Γραφείο μπορούν να ρυθμίσουν τη διαδικασία μιας υποεπιτροπής που συστήνεται δυνάμει του παρόντος άρθρου, αλλά, υπό τον όρο ότι σε οποιαδήποτε τέτοια ρύθμιση, η υποεπιτροπή που συστήνεται δυνάμει του παρόντος άρθρου μπορεί να ρυθμίσει τη δική της διαδικασία.
(7) Οι γενικές αρχές που διέπουν την Λειτουργία του Γραφείου Αξιολόγησης Κινδύνων τυγχάνουν εφαρμογής και στην περίπτωση σύστασης υποεπιτροπών. Νοείται ότι το γενικές αρχές και γενικό πλαίσιο λειτουργίας του Γραφείου και των υποεπιτροπών τυγχάνει της έγκρισης του Πρόεδρου μετά από γνώμη του Διευθυντή.
Τέλος
29 Μας προβληματίζει το κόστος
29 Δεν χρειάζονται υποεπιτροπές. Είναι ήδη πολύ μεγάλη η Αρχή. Να διαγραφεί
– (1) Να διευκρινιστεί κατά πόσο οι υπηρεσίες θα είναι επί πληρωμή,
Οι υποεπιτροπές παρουσιάζονται να έχουν ίδια καθήκοντα με το Συμβουλευτικό σώμα, δεν είναι αιτιολογημένη η ανάγκη ύπαρξης τους οπότε ενισχύεται η πρόταση για δημιουργία Επιστημονικής Επιτροπής αντί του Συμβουλευτικού Σώματος. Με τον τρόπο αυτό δεν θα αυξηθεί περαιτέρω ο προϋπολογισμός.
– (2) Η λέξη διορίσει / διορισμός καθώς και οι όροι / διατάξεις που αφορούν τον διορισμό παραπέμπει σε μόνιμη θέση.
Επιπλέον, το άρθρο δεν αναφέρει την δέσμευση των ατόμων ως προς την εμπιστευτικότητα.
– (5) Δεν επεξηγείται η έννοια των πράξεων, τι αφορούν? Δεν ορίζονται οι προϋποθέσεις έγκρισης / απόρριψης των πράξεων με αποτέλεσμα να εξασθενεί η ανεξαρτησία και η αντικειμενικότητα των οποιοδήποτε γνωματεύσεων / συστάσεων.
– (6) Να διαγραφεί, λόγω ασάφειας.
– (7) Που γίνεται αναφορά των γενικών αρχών?