Πράσινη Φορολογική Μεταρρύθμιση – Τέλος Διαμονής

Δ/νση Οικονομικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Θεμάτων (Μονάδα Φορολογικής Πολιτικής)

 1. Το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνέχεια διαβούλευσης με τα αρμόδια Υπουργεία/Τμήματα/Υπηρεσίες,  ανακοινώνει την έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης επί του νομοσχεδίου με τίτλο «Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Νόμος του 2024» και καλεί όλους να καταθέσουν τις απόψεις και εισηγήσεις τους που θα προσδώσουν αξία στο έργο της πράσινης φορολογικής μεταρρύθμισης, μέχρι τις 19/3/2024.
 2. Το υπό αναφορά νομοσχέδιο αφορά την θέσπιση τέλους διαμονής.
 3. Την 1/3/2024 διεκπεραιώθηκε Δημόσια Παρουσίαση στην οποία παρουσιάστηκαν οι φορολογίες που αφορούν το υπό αναφορά νομοσχέδιο, οι οικονομικές επιπτώσεις αυτών των φορολογιών καθώς και τα ανάλογα αντισταθμιστικά μέτρα για μετριασμό των επιπτώσεων αυτών. Οι διαφάνειες της παρουσίασης είναι προσβάσιμες στα συνοδευτικά έγγραφα.
Κυβέρνηση και Δημόσιος Τομέας
Περιβάλλον
Τουρισμός
Νομοσχέδιο
 • Υπό επεξεργασία
 • Αναρτήθηκε
  05 Μαρ 2024 @ 0:00
 • Ανοικτή σε σχόλια ως
  20 Μαρ 2024 @ 0:00
 • 10 σχόλια

Σχετικό Υλικό


Ένα Σχόλιο

 1. Ως γενική διαπίστωση, οποιαδήποτε επιπρόσθετη φορολογία στην τουριστική βιομηχανία μετά τα απανωτά πλήγματα που δέχτηκε τα τελευταία χρόνια (π.χ. πανδημία 2020-2021, απώλεια Ρωσικής αγοράς, πληθωρισμός, αύξηση κόστους ηλεκτρισμού και επιτοκίων) θα πλήξει την ανταγωνιστικότητα του τομέα, καθότι παρόλο που το τέλος διαμονής θα καταβάλλεται απο τον επισκέπτη στον τόπο διαμονής, ενδεχόμενα οι οργανωτές ταξιδιών να το μετακυλήσουν στις επιχειρήσεις (ξενοδοχεία).

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο