Ο περί Ρυθμίσεως Οδών και Οικοδομών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2024

Υπουργείο Εσωτερικων - Κεντρικη Διοικηση

Το Υπουργείο Εσωτερικών θέτει προς διαβούλευση το Νομοσχέδιο με τίτλο «Ο περί Ρυθμίσεως Οδών και Οικοδομών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2024», στο πλαίσιο εφαρμογής της Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 Σκοπός του παρόντος νομοσχεδίου, είναι η τροποποίηση του περί Ρυθμίσεως Οδών και Οικοδομών Νόμου, Κεφ. 96, όσον αφορά κυρίως τη μεταφορά της εξουσίας έκδοσης αδειών οικοδομής, στον Διευθυντή Αδειοδότησης του εκάστοτε Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης, με δυνατότητα εκχώρησης εξουσιών στον οικείο Προϊστάμενο του Οργανισμού.

 Παράλληλα, περιλαμβάνεται ρύθμιση για τη συνεργασία των νέων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης με τους Δήμους και τις Τοπικές Αρχές, όσον αφορά την εκτέλεση έργων για επικίνδυνες οικοδομές και διαχωρισμούς οικοπέδων, καθώς επίσης σχετική ρύθμιση για την κατασκευή οδών, με τη διαγραφή του άρθρου 17 του Νόμου, ώστε την αρμοδιότητα αυτή να έχουν οι Δήμοι και οι Επαρχιακές Διοικήσεις.

 Τέλος, στο εν θέματι νομοσχέδιο περιλαμβάνεται νέο άρθρο με σκοπό τη σύσταση Μόνιμης Επιτροπής Οικοδομικής Αδειοδότησης, η οποία θα επικουρεί τον Υπουργό Εσωτερικών για τις απαραίτητες τροποποιήσεις και πολιτικές.

 Το νομοσχέδιο τίθεται σε διαβούλευση από σήμερα 29/02/2024 μέχρι και την Τετάρτη 14/03/2024.

 Τυχόν σχόλια να διαβιβαστούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση cgeorgallidou@moi.gov.cy.

  • Υπό επεξεργασία
  • Αναρτήθηκε
    29 Φεβ 2024 @ 0:00
  • Ανοικτή σε σχόλια ως
    15 Μαρ 2024 @ 0:00
  • 0 σχόλια

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο