Δημόσια Διαβούλευση για προσχέδια Κανονισμών που εκδίδονται δυνάμει του άρθρου 29 του περί Τροφίμων (Έλεγχος και Πώληση) Νόμου του 1996 έως 2014

Υπουργείο Υγειας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Δημόσια Διαβούλευση για προσχέδια Κανονισμών που εκδίδονται δυνάμει του άρθρου 29 του περί Τροφίμων (Έλεγχος και Πώληση) Νόμου του 1996 έως 2014

Το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους ότι, θέτει σε δημόσια διαβούλευση τα ακόλουθα προσχέδια Κανονισμών:

1. Οι περί Χυμών Φρούτων και Ομοειδών Προϊόντων Κανονισμών (Τροποποιητικών) Κανονισμών του 2025
2. Οι περί Μελιού (Τροποποιητικών) Κανονισμών του 2025
3. Οι περί Μαρµελάδων, Ζελέδων, Μαρµελάδων Εσπεριδοειδών και Κρέµας Κάστανου (Τροποποιητικών) Κανονισμών του 2025
4. Οι περί Αφυδατωμένου Διατηρημένου Γάλακτος (Τροποποιητικών) Κανονισμών του 2025

Τα εν λόγω προσχέδια ετοιμάστηκαν από το Υπουργείο Υγείας – Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας – Υγειονομικές Υπηρεσίες με βάση το άρθρο 29 του περί Τροφίμων (Έλεγχος και Πώληση) Νόμου του 1996 έως 2014.

Σκοπός των εν λόγω προσχεδίων είναι η εναρμόνιση του Εθνικού Δικαίου με την Οδηγία (ΕΕ) 2024/1438 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Μαΐου 2024 για την τροποποίηση της οδηγίας 2001/110/ΕΚ του Συμβουλίου για το μέλι, της οδηγίας 2001/112/ΕΚ του Συμβουλίου για τους χυμούς φρούτων και ορισμένα ομοειδή προϊόντα που προορίζονται για τη διατροφή του ανθρώπου, της οδηγίας 2001/113/ΕΚ του Συμβουλίου για τις μαρμελάδες, τα ζελέ και τις μαρμελάδες εσπεριδοειδών καθώς και την κρέμα κάστανου που προορίζονται για τη διατροφή του ανθρώπου, και της οδηγίας 2001/114/ΕΚ του Συμβουλίου για ορισμένα, μερικά ή ολικά αφυδατωμένα, διατηρημένα γάλατα που προορίζονται για τη διατροφή του ανθρώπου.

Τα εν λόγω Προσχέδια τίθενται σε Δημόσια Διαβούλευση και προσκαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς/φυσικά πρόσωπα, να υποβάλουν τα σχόλια/ εισηγήσεις τους ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας η–Διαβούλευση, το αργότερο μέχρι τις 10 Ιουλίου 2025.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Υγεία
Σχέδιο Κανονισμού

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο