09 – Προσθήκη νέου άρθρου 10 Παραγωγή και διάθεση κρέατος ξηρής ωρίμανσης
Οι Περί Υγιεινής Παραγωγής Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης και Διάθεσης τους στην αγορά καθώς και για άλλα Συναφή Θέματα (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2024
9. | Άρθρο 10 «Παραγωγή και διάθεση κρέατος ξηρής ωρίμανσης» |
(α) | Προσθήκη του ακόλουθου νέου εδαφίου: «(1) Η παραγωγή κρέατος ξηρής ωρίμανσης στο κρεοπωλείο επιτρέπεται μόνο εάν το κρεοπωλείο διαθέτει καταλληλά ψυγεία που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για το σκοπό αυτό, με ελεγχόμενη θερμοκρασία και υγρασία και έχει επιθεωρηθεί και καταχωρηθεί από την Αρμόδια Αρχή.». |
(β) | Προσθήκη του ακόλουθου νέου εδαφίου: «(2) Η ημερομηνία έναρξης της ωρίμανσης του κάθε τεμαχίου κρέατος, ο αριθμός ενωτίου του ζώου καθώς και η θερμοκρασία και η υγρασία του ψυγείου καταγράφεται σύμφωνα με τις βασικές αρχές HACCP που τηρεί το κρεοπωλείο.». |
(γ) | Προσθήκη του ακόλουθου νέου εδαφίου: «(3) Το κρέας ξηρής ωρίμανσης μπορεί να διατίθεται προς πώληση μη προσυσκευασμένο ή προσυσκευασμένο.». |
(δ) | Προσθήκη του ακόλουθου νέου εδαφίου: «(4) Κρέας ξηρής ωρίμανσης που παράγεται από ένα κρεοπωλείο μπορεί να πωλείται μόνο στο συγκεκριμένο κρεοπωλείο και απαγορεύεται η μεταφορά και έκθεση του προς πώληση σε υπεραγορές, κέντρα μαζικής εστίασης ή άλλα κρεοπωλεία.». |
Τέλος